Malaria

Wat is malaria?

Malaria is de meest voorkomende ernstige infectieziekte waar reizigers mee te maken kunnen krijgen. Elk jaar nemen duizenden mensen de ziekte mee terug naar Europa. Wereldwijd zijn meer dan 200 miljoen mensen besmet met malaria.
Malaria komt voor in de (sub)tropen en wordt veroorzaakt door malariaparasieten die door een muggenbeet het lichaam kunnen binnendringen. Muggen die malaria overbrengen steken tussen zonsondergang en zonsopgang.

Hoe herken ik malaria?

Malaria krijgt u na een steek van een mug die de malariaparasiet bij zich heeft. De malariaparasieten vermenigvuldigen zich eerst in de lever, daarna in de rode bloedcellen. Ongeveer 8-10 dagen na de steek kunnen de eerste verschijnselen optreden: koorts, koude rillingen, spierpijn en hoofdpijn.

Hoe voorkom ik malaria?

Omdat malaria dodelijk kan zijn, wordt in risicogebieden bescherming door malariatabletten altijd aanbevolen. Voorkom daarnaast dat u gestoken kunt worden. De muggen die malaria overbrengen steken vanaf zonsondergang. Draag bedekkende kleding, smeer onbedekte huiddelen in met muggenwerende middelen (DEET) en zorg dat (slaap)kamers vrij van muggen zijn of slaap onder een (geïmpregneerde) klamboe.

Prod. feb 2015 NL/TH/0001a/12(1)j 

 

Bekijk de video over malaria

Selecteer je bestemming en bekijk de mogelijke risico's
Bekijken
Maak een afspraak met een vaccinatiepunt bij u in de buurt

Malaria animatie

Externe link!

Door deze link ga je Gezondopreis.nl verlaten.
Hoewel we de inhoud van externe links zorgvuldig controleren, kunnen we hier geen verantwoordelijkheid voor nemen.
De verantwoordelijkheid voor de inhoud van alle gelinkte websites blijft bij de eigenaren ervan.

Ga verder
Keer terug naar gezondopreis.nl